10 от най-вдъхновяващите цитати в "Фабрика без сърце"

Общо цитати в публикацията
10
Публикувана на
December 23, 2021

ЦИТАТ НА ДЕНЯ

Не търси собственото си отражение у другите, защото ще видиш тях, а не теб самия. Виж себе си през себе си.

— цитат от романа Папка "Аутизъм" на Недко Недков

"Фабрика без сърце" Цитати от Свер Кнудсен

Веднъж Марит била извикана при властите. До главата на главата на лидерите.

— намерено в книгата "Фабрика без сърце", авторски цитат написан от Свер Кнудсен

Не можем да хвалим никого. В противен случай ще си помислят, че означават нещо. И няма да можем да контролираме реакцията им. Затова ние хвалим само онези, чиито реакции са предвидими.

— намерено в книгата "Фабрика без сърце", авторска мисъл от Свер Кнудсен

Вие, млада госпожице, имате талант. И е важно да го култивирате, за да генерирате приходи за "Glavvpfle", а не да харчите за всякакви глупости.

— публикувано на книгата "Фабрика без сърце", казано от Свер Кнудсен

Цитати от книгата - "Фабрика без сърце"

И Марит, и Бьорнар сега печелеха малко повече пари, но Марит намираше за скъпо да живее под постоянен натиск. Тя трябваше постоянно да пътува с такси и да поръчва хранителни стоки с доставка до дома, което беше по-скъпо. Сега Марит купуваше готова храна, която трябваше само да се претопли и беше скъпа. Момичето трябваше да си купи нови рокли и нови обувки, тъй като на седмия етаж служителите не ходиха на работа няколко дни подред с едни и същи дрехи. Те се появяваха в едно облекло не повече от два пъти седмично и четири пъти месечно. Това бяха правилата и Марит ги спазваше.

— намерено в книгата "Фабрика без сърце", написана от Свер Кнудсен

Яйцата са скъпи“, въздъхна той, „но един ден можем да ги произвеждаме без пилета и тогава ще бъдат по-евтини. И ние също можем да променим естествената форма на яйцето на приятел. В крайна сметка яйцата са толкова неудобни за опаковане и транспортиране ...

— популярен цитат от книгата "Фабрика без сърце", авторски цитат от Свер Кнудсен

- Мислете конкретно. ... И винаги правете както ви казват началниците. - А какво да кажем за някой, който сам е лидер? ... - Винаги има лидер над всички.

— публикувано на книгата "Фабрика без сърце", цитат казан от Свер Кнудсен

Най-запомнящите се откъси от "Фабрика без сърце"

Всеки понеделник тя трябваше да присъства на събранията на жълтъците. Комисията за разбиване на яйца се събираше два пъти седмично, във вторник и четвъртък. Почти цялата сряда беше прекарана в планиране на транспортирането на яйца, а в петък Марит работеше като секретар в комитета за обработка на яйчени черупки. Вечерта на същия ден тя все още беше навреме за семинар за яйчен белтък. Марит вярваше, че смисълът на тези срещи се свежда до празно бърборене. Всеки се бори за идеите си и след ужасно дълги празни дискусии единодушно подкрепят най-евтиното предложение. Не е най-добрият или най-оригиналният, но създава минимум проблеми и няма противници. По правило в такова предложение има от всичко по малко,

— публикувано на книгата "Фабрика без сърце", цитат казан от Свер Кнудсен

Отначало Марит обичаше да седи на срещи в красива заседателна зала на единадесетия етаж. На масите имаше термоси с чай и кафе и купички с ментови бонбони. Понякога, ако някой от директорите присъства на срещата, на масата се поставя кошница с плодове или букет цветя. Но тогава момичето започна да чувства, че една среща не се различава от друга и че участието в тях е загуба на време.

— публикувано на книгата "Фабрика без сърце", авторски цитат от Свер Кнудсен

„Това е композицията на Zdravwafli“, каза Марит и на стената се появи нов слайд с нарязана вафла и няколко колони с текст. - Има само едно евтино драже за двадесет вафли. По принцип вафлата съдържа GT-521, или дървени стърготини, и PG-42, или плесенясал хляб.

— добре познат цитат публикуван в книгата "Фабрика без сърце", авторска мисъл от Свер Кнудсен

Цитати от "Фабрика без сърце" написана от Свер Кнудсен

- Десети ... девети ... осми ... - Хансен-Височансен преброи етажите. Изглеждаше, че му е скучно. Всички етажи бяха подобни и се различаваха един от друг само по това, че когато хората слизаха долу, повече служители работеха на всеки етаж, а масите бяха по-малки.

— популярен цитат от книгата "Фабрика без сърце", цитат казан от Свер Кнудсен
Светът в цитати! citatite.com 2015-2022