Цитати по автори

Разгледайте най-известните цитати по автор. Добре познати фрази, мисли и поговорки разделени по автори.

Цитати от Теему Селан

Теему Селан

Мисля, че от известно време играем като плейофен отбор. Все още можем да се справим по-добре. Ключовото нещо в момента е да гледате напред, а не зад себе си.

Победата винаги е забавна, но колата е по-важна.

Играхме с много увереност и това беше ключът досега. Надяваме се, че можем да вземем повече увереност в плейофите.

Цитати от Юн Лий

Юн Лий

Черис изми ръцете си с гореща вода, но те въпреки това продължиха да се тресат. „Всичко ще бъде наред“, каза Джедо. - Пийни малко вода. Винаги ми е помагало. „Мразя, когато съм толкова лесен за четене. „След първата битка в космоса почти повърнах. Мислех, че всичко ще бъде различно, защото няма да видя труповете. Но има нещо ужасно в сухото метално щракване, което бележи удара. Оттогава звукът се промени, но все още чувам щракането.

Няма смисъл да молите хората да рисуват с живота си за вас, ако вие няма да им се доверите на свой ред.

Знаеш анекдота, нали? Ако можете да поверите тайна мисия на малко дете или Кел, изберете малко дете, защото Кел е твърде тъп, за да лъже.

Цитати от Робин Хоб

Робин Хоб

Да не можеш да измислиш отговор не е същото като да приемеш думите на друг.

Всяко малко, безкористно действие тласка света към по-добър път. Натрупването на малки действия може да промени света.

Мисля, че старата магия черпи голяма част от силата си от това признание: че ние сме част от този свят.

Цитати от Питър Ф. Хамилтън

Питър Ф. Хамилтън

След като сте постигнали всичко, нищо не остава. Вие изваждате сърцевината на това да бъдеш човек: стремежа.

Обществата имат само отпадъчни продукти, докато придобиването на прясна суровина остава по-евтин вариант от рециклирането.

Ако сте харесали „Battlestar Galactica“, трябва да харесате моите неща.

Цитати от Джейми Ийсън

Джейми Ийсън

Музиката наистина може да повлияе на интензивността на тренировката. Обичам да го имам особено по време на кардио.

Имам най-невероятното и подкрепящо семейство. Родителите ми винаги ни насърчаваха да се стремим високо и да следваме мечтите си. Те ни внушиха, че нищо, което си струва да имаме, не се получава лесно.

Положителната нагласа е дълъг път. Съсредоточете енергията си върху тук и сега и вижте колко по-щастлив ще сияете.

Цитати от Робърт Брингхърст

Робърт Брингхърст

Непременно нарушавайте правилата и ги нарушавайте красиво, съзнателно и добре.

Пространството в типографията е като времето в музиката. Тя е безкрайно делима, но няколко пропорционални интервала могат да бъдат много по-полезни от неограничен избор от произволни количества.

С типа, както с философията, музиката и храната, по-добре е да имаш малко от най-доброто, отколкото да бъдеш залят с производното, небрежното, рутината.

Цитати от Боб Даймънд

Боб Даймънд

Когато правителството на Обединеното кралство или САЩ издава облигации за финансиране на дефицит, купувачите не са само в Обединеното кралство или САЩ - те са в Азия, Европа, Латинска Америка и Близкия изток. Инвестиционните банки осигуряват директен достъп до тези купувачи.

Моето задължение е към собствениците на Barclays, моите акционери. Наеха ме. Хората, които критикуват компенсациите за лица в изолация, да речем, BarCap, лица, които не работят в Обединеното кралство и се конкурират с американски, германски или азиатски банки, те трябва да разгледат всички тези фактори.

Банките държат депозити и спестявания, поверени им от физически лица, от фирми, от правителства и от централни банки. Те влагат тези пари за работа, като помагат на хората да купуват жилища, например, или отпускат заеми на предприятия, за да инвестират в разширяване.

Цитати от Висарион Белински

Висарион Белински

Детските книги се пишат за възпитание...но възпитанието е страхотно нещо; той решава съдбата на човека.

Не се притеснявайте за въплъщението на идеи. Ако сте поет, вашите творби ще ги съдържат без ваше знание - те ще бъдат и морални, и национални, ако следвате свободно вдъхновението си.

Не се притеснявайте за въплъщението на идеи. Ако си поет, творбите ти ще ги съдържат без твое знание – те ще бъдат и морални, и национални, ако следваш свободно вдъхновението си.

Цитати от Мигел Анхел Саес Гутиерес "Марино"

Мигел Анхел Саес Гутиерес "Марино"

Никога не се жени за този, който не те обича, ако го направиш, изпитанието ти ще се превърне в ад.

Цитати от Елизабет Картър

Елизабет Картър

Гордостта е порок, не само ужасно злобен в човешкото общество, но може би от всички останали, най-непреодолимата пречка за истинско вътрешно подобрение.

Помнете, че да не си щастлив не означава да си благодарен.

Цитати от Джером Лежен

Джером Лежен

Всеки индивид има много чисто начало, при зачеването.

След оплождането се появи ново човешко същество.

[Това] вече не е въпрос на вкус или мнение...това е просто експериментално доказателство.

Цитати от Кари Джобе

Кари Джобе

Когато забавите достатъчно, за да скулптурирате, ще откриете всякакви неща, които никога преди не сте забелязвали.

Дъхът на небето дишай върху нас...

Сравнението ще бъде нещо номер едно, което ще ви попречи да правите това, към което Бог ви призовава. Той е поставил подарък, призив и желание в сърцето ви, което е различно от това на всеки друг. И вие сте свързани по този начин с причина.

Цитати от Бил Занкер

Бил Занкер

Имайте голяма страст във всичко, което правите и това ще бъде най-забавният и възнаграждаващ живот, който можете да имате.

Цитати от Маргьорит Равалт

Маргьорит Равалт

Светът се нуждае от учени, инженери - и ако мозъкът е квалифициран да върши такава работа, той трябва да бъде насърчаван, а не задушаван, защото е женски мозък.

Твърде отвратително е да се мисли, че шепа мъже пречат на милиони жени да бъдат конституционни граждани на тази земя.

Беше национален позор да загубим ERA, но, разбира се, ще започнем и го направихме отново. ... В нашето общество няма срок за равенство.

Цитати от Ал Джардин

Ал Джардин

Обичам да шофирам; шофирането по крайбрежието на Калифорния е най-доброто шофиране в света.

Да, дядо ми е работил с Томас Едисън върху електрическата кола и той е продавал електрически автомобили на Световното изложение през 1900 г. в Париж.

Това е преврат от страна на Републиканската партия да грабне губернаторството на Калифорния, за да превърне това място в безопасно убежище за Джордж У. Буш през 2004 г. Невероятно е, като се замислите. Изземването струва на държавата 100 милиона долара

Цитати от DM Томас

DM Томас

Слухът й беше по-остър от неговия и тя чу мълчания, които той не подозираше.

Фройд се превръща в една от драматичните персони, всъщност като откривател на великия и красив съвременен мит за психоанализата. Под мит ​​имам предвид поетичен, драматичен израз на скрита истина; и поставяйки този акцент, нямам намерение да поставям под въпрос научната валидност на психоанализата.

Цитати от Маргьорит Дюрас

Маргьорит Дюрас

Никое друго човешко същество, никоя жена, нито едно стихотворение или музика, книга или картина не могат да заменят алкохола в силата му да даде на човека илюзията за истинско творение.

Изведнъж си спомням нещо, което ми казаха за страх. Че сред градушка от картечен огън забелязваш съществуването на кожата си.

Придобих лицето на този пияч преди да пия. Напитката само го потвърди. Пространството за това съществуваше в мен.

Цитати от Волфганг Колер

Волфганг Колер

Понякога се казва, че никъде в природата не намираме аналог на разликата между случва се и е, от една страна, и трябва, от друга страна.

Едва ли е пресилено да се каже, че шимпанзе, държано в самота, изобщо не е истинско шимпанзе.

Би било интересно да се запитаме колко пъти съществен напредък в науката за първи път е бил възможен от факта, че границите на специалните дисциплини не са били зачитани... Преминаването е една от най-успешните техники в науката.

Цитати от Сю Сюемо

Сю Сюемо

Ако се опитате да опровергаете разсъжденията ми с думите на други школи, тогава е все едно да се опитвате да счупите камък с яйце. Дори да убият всички яйца в Небесната империя, камъкът ще остане същият, няма да се срути.

Ако човек не умее да мисли, тогава дори и да чете планина от книги, той заслужава само да се нарича библиотека. Ако човек не е очистил душата си, тогава дори и да запомни целия будистки канон, той ще бъде като дървен идол.

Мъжът обича жените, както жаден пътник посяга към вода. Следователно, удовлетворявайки страстта, той губи интерес към обекта на своите желания. Една жена обича мъж, както пътник, измъчван от жега, се стреми към прохлада. Ето защо, дори след като е постигнала това, което иска, тя не се насища с любов.

Цитати от Енио Дорис

Енио Дорис

Mediobanca е подценена, но по-малко подценена от другите банки.