Викентий Викентиевич Вересаев

Разгледайте най-известните цитати на Викентий Викентиевич Вересаев. Добре познати фрази, мисли и поговорки от Викентий Викентиевич Вересаев. 5+ цитата на Викентий Викентиевич Вересаев.

1

Ако нямаше риск, нямаше да има напредък.

— цитат написан от Викентий Викентиевич Вересаев . цитат по темите Риск и Напредък

2

Никога няма да намерите морализаторство от истински артист. „Моралът” за него следва от самото описание на живота, от подхода му към него. Той няма нужда да пише: "Колко скандално!" Той ще го опише по такъв начин, че читателят ще се възмути, сякаш самият той, освен автора. И безразличен хак - за него е абсолютно необходимо в края на "усуканата опашка на морализаторството". В противен случай читателят ще възприеме всичко точно обратното.

— авторски цитат написан от Викентий Викентиевич Вересаев

3

Хората нямат дори най-далечната представа за живота на телата си или за силите и средствата на медицинската наука. Това е източникът на повечето недоразумения, това е причината както за сляпата вяра във всемогъществото на медицината, така и за сляпото неверие в нея.

— написана от Викентий Викентиевич Вересаев . мъдрост по темите Жизненоважни , Лекари и Лекарство

4

Човек трябва да влезе в живота не като весел гуляй, като в приятна горичка, а с благоговейно благоговение, като в свещена гора, пълна с живот и мистерия.

— казано от Викентий Викентиевич Вересаев . откъс по темите Живот

5

Какво е живот? Какво е значението му? Какво е предложението? Има само един отговор: в самия живот. Самият живот е с най-висока стойност, пълен с мистериозна дълбочина... Ние не живеем, за да правим добро, както не живеем, за да се борим, за да обичаме, да ядем или да спим. Правим добро, борим се, ядем, обичаме, защото живеем.

— цитат написан от Викентий Викентиевич Вересаев . текст по темите Смисъл на живота
Светът в цитати! citatite.com 2015-2022