Цитати от книги

Разгледайте най-известните цитати от книги. Публикувани добре познати фрази, мисли и поговорки в книги.

Цитати от "Юзда за сприхави"

Юзда за сприхави

Смисълът на нашия живот е такъв, какъвто ние самите го виждаме.

Напротив, повече ме интересува началото - винаги има толкова много надежди в началото. Краят няма заслуга, освен една - да покаже колко погрешни са били тези надежди.

Причината за огромния брой разводи в наши дни е, че връзките, изградени върху секса, са обречени. Удоволствието от оргазма е твърде мимолетно, за да компенсира оставащите часове на скука и разочарование.

Цитати от "Военен дневник"

Военен дневник

Националистите са водачи на народите. Националистите с техните въоръжени системи на протекционизъм и всякакви съюзи ме впечатляват като хора, които вместо да построят порутена къща, усърдно поддържат стените и тавана й с гръб, със собствените си ръце и не могат да правят нищо друго.

Бях роб, а сега съм свободен, но не знам какво да правя с огромната свобода, която ме заобикаля от всички страни. Аз съм твърде свободен. Твърде силно съм отхвърлен от робството си.

Хората са склонни да виждат не по-далеч от носа си. Липса на интелигентност, липса на чувства. Човек е безразличен към това, което е извън познатите му тесни граници. След мен дори потоп. Всъщност никой не го признава, въпреки че всички мислят така. Да, глупостта и безразличието се задоволяват с най-малкото извинение, за да отхвърлят всякаква тревога.

Цитати от "Ароматът на невинност. Глътка живот"

Ароматът на невинност. Глътка живот

Не вярвам на блондинките. Изведнъж адресът ще бъде забравен или времето ще се обърка? - Имаме отлична навигационна система - изсъска през стиснати зъби. - Така знаех, че има проблем с паметта! - веднага възкликна Даяна.

И колкото и студено да иска да се появи днес, не е така. Нищо, ще го науча да показва чувства! Как е... Ако не знаеш как - ще научим, ако не искаш - ще принудим!

Водя и блог, в който преподавам правилата на поведение с deigass и често ме питат как успявам да правя всичко. Отговорът ми е прост – правя това, което обичам, а подкрепата на съпруга ми играе важна роля. На въпроса кой е по-добре да изберете за съпруг - землянин или Дейгаса, отговорът е стандартен - изберете със сърцето си.

Цитати от "Сердечный трепет"

Сердечный трепет

Мъжете възприемат критиката като обида към величието. Нека да почувства, че е бог. И няма да имате повече проблеми с него.

Отношението към истината и тайната отличава мъжете от жените. Жените искат да бъдат измамени. Мъжете никога не искат да знаят цялата истина.

Когато жените си тръгват предизвикателно, те просто искат да бъдат забелязани.

Цитати от "Девушка в тумане"

Девушка в тумане

Защото няма нищо по-лошо от подарък, който така и не стигна до адресата.

Хората не правят снимки на лоши дни.

Лошите герои правят история

Цитати от "Маскарад за седем души"

Маскарад за седем души

Каквито и изпитания да ви подготвя съдбата, винаги трябва да останете верни на себе си и на своите принципи.

Да обичаш и вярваш не "благодаря", а "въпреки" е привилегия на силните хора...

Винаги се стреми към всичко сам! Така че по-късно да не се чувствате задължени към някого в гроба на живота и да не търсите вина за факта, че всичко се оказа не така, както очаквахте ...

Цитати от "Поймать судьбу за хвост"

Поймать судьбу за хвост

„По принцип тази луда спи само в моето легло“, обясни той със спокоен глас. - И спи... Като истинска котка. Тоест основното е, че тя зае мястото. И където се спънах в същото време - това са моите проблеми.

Ако някои личности се появят в живота, дори и против вашата воля, тогава е необходимо.

„Жената не може да бъде щастлива извън семейството и у дома“, каза той убедено. „Ако тя хване меча, това е само защото наблизо няма достатъчно силен мъж, който да й позволи да бъде слаба и да се занимава с женски дела.

Цитати от "Книга на сенките"

Книга на сенките

Осъзнавайки, че стилистично намаленият речник се плаща с добра храна, а кодифицираният литературен език не е, Марк Терентий Варон развива стилистичен нюх.

„Да платим“ е така нареченото множествено число, свързващо ... не, множествено число на солидарността: лекарите обичат да го използват. — Е, какво боли тук? Въпреки че е ясно, че нищо не ги боли самите, един от тях боли, но лекарят следователно е готов да се присъедини и да сподели.

В края на краищата, знам ... и вие знаете: преди любовта трябва да има някои Дмитриеви-Дмитрий-Дмитриевичи.

Цитати от "Откраднато слънце"

Откраднато слънце

„Там акулата Каракула отвори зла уста. Вие сте за акулата Каракул. Искате ли да влезете направо в прохода?

Цитати от "Тайната любов на Копърфийлд"

Тайната любов на Копърфийлд

Опитайте се да живеете бавно... Ходете, движете се, дишайте - бавно. Тогава времето ще минава бавно. И животът ти ще продължи дълго, разбираш ли?

Цитати от "Черно и сребристо"

Черно и сребристо

След дълги години съвместно съществуване понякога започвате да виждате навсякъде символи, следи от човек, с когото сте живели дълго време в общо пространство.

Мисълта за преместване в чужбина моментално нарушава семейния мир.

... вечеряхме – седяхме един до друг, като непознати, и по нищо не се различавахме от семейни двойки, които няма за какво да си говорят и за които ние от висотата на пиедестала на нашата интимност винаги сме съжалявали.

Цитати от "Трикове в спор"

Трикове в спор

Бог със сигурност съществува, защото е писано за него в Библията, а Библията, както знаете, е Божието слово

Цитати от "Вяра"

Вяра

Тя вече не се опитваше да се изтръгне от светлината, по-скоро от общата си пасивност, отколкото от привързаност към околната среда.

Аристократизмът, подобно на стюардесите, обслужващи първа класа, триумфира навсякъде. Подбирайки заможни подопечни, стюардесите започват да гледат отгоре не само колегите си от "икономиката", но и пътниците си. Аристокрацията на тези, които са видели достатъчно.

Катерина била патриотка, но пожелала успех на сина си.

Цитати от "Мач гост"

Мач гост

Женя знаеше, че понякога хората, които искат да знаят по-малко за тях и не ходят при тях с въпроси, се преструват на мистериозни, сякаш са от полицията или от службите за сигурност.

Лудият не знае какво прави и не можете да го накажете за това, Господ вече го е наказал, като му е отнел ума. Но дали е по-лесно за неговата невинна жертва?

Основата на приятелския разговор е взаимопомощта на събеседниците.

Цитати от "Случаят с необичаен наемател"

Случаят с необичаен наемател

Животът, какъвто и да е той, е красив. Животът е съдба и не можете да се откажете от съдбата си.

Моделът на търпение, с който се понася страданието, сам по себе си е полезен урок за нашия проблемен свят.

Цитати от "Терциев органум"

Терциев органум

Ще ги разпознаем, защото те ще бъдат по-наясно, ще виждат повече и ще знаят повече от обикновен човек. Те няма да могат да затворят очите си за това, което виждат и следователно ще виждат повече; няма да могат да не мислят за това, което знаят, и следователно ще знаят повече; няма да могат да се оправдаят и следователно ще бъдат по-съзнателни. Тези хора винаги ще виждат ясно своята отговорност за това, което правят. И няма да могат да прехвърлят тази отговорност върху другите. Те няма да се задоволят просто да изпълняват задълженията си и ще се чувстват длъжни да знаят преди да го направят. Те няма да могат в нищо да се отърват от съвестта си и тя ще ръководи действията им, и нищо друго. Те няма да имат страхливост и няма да се свенят каквито смятат за. Те никога няма да бъдат безотговорни изпълнители на чужда воля, защото ще имат своя воля. Те ще изискват от себе си преди всичко ясно осъзнаване какво и защо правят. И ще почувстват своята отговорност докрай пред всички, които са засегнати от дейността им.

Цитати от "Моят до полунощ"

Моят до полунощ

Никога не се страхувайте да се надявате. Това е единственият начин да започнете.

Цитати от "Фредерик и Бернерета"

Фредерик и Бернерета

Любовта е ревниво божество и започва да се ядосва, ако престанат да се страхуват от нея. Понякога се влюбват само защото са се заклели да не обичат.

Цитати от "Thearne част"

Thearne част

- Новобранец Карвен! - Да, г-н сержант? - Родината за пореден път е насочила благосклонния си поглед към вас! - Пак бойлери, г-н сержант? - Така е, господин новобранец ... и нечестивите ...

Може ли лодката да се страхува от река? Няма лодки, които да се страхуват от реката, защото веднага потъват.

„Ваше Величество, не е нужно да говорите мило с мен. „Моля за извинение, професоре. Аз съм политик, а не учен. А политиците, както знаете, винаги лъжат. Дори когато се опитват да кажат истината. Особено когато се опитват да кажат истината. Но наистина имам нужда от вашата помощ

Цитати от "Жена трансформатор"

Жена трансформатор

Не за първа година дебел дупе педерастичен Сатана-Клаус в червена нощна шапка заема обидно мястото на сладкия Дядо Коледа в новогодишната реклама. Защо, о, защо? Много исках да хвърля нещо, когато Сатаната се появи на екрана. Но децата му вече го наричат ​​Дядо Коледа, без да разграничават кльощава шапка с помпон от шапка на Дед Морозов. Е, наистина ли Дядо Коледа е по-добър? Или е по-лесно да се рисува? Или художниците плюят чисто върху това кого рисуват, или това е част от планирана глобализация? Вземи го. Дори и в такива глупости, но също така, оказва се, ние отстъпваме, губим ...

Нямам нужда от такъв мъж, за да усетя властта си над него и да се наслаждавам на това. Както не е нужен такъв, който да ме унижава и потиска, да ме държи в напрежение, в очакване на предателство и отплаване към друга, по-качествена жена.

И така – слънцето и листата миришеха десет, не, още повече години подред – в навечерието на следващата учебна година. Училище и колеж. Тъжната миризма на безвъзвратно топяща се свобода...