"Демоны Дома Огня" Цитати от книга

Разгледайте най-известните цитати от книгата „Демоны Дома Огня“. Добре познати фрази, мисли и поговорки, публикувани в в "Демоны Дома Огня". 5+ цитата от "Демоны Дома Огня".

1

Имаше ли розата име в самото начало? Адам ли я нарече розата или тя вече съдържаше име? И той само го помнеше или дори не, не си спомняше, изведнъж застана пред него, изправи се като крепостна стена. И не можеше да мине през стената на знанието, за да нарече розата по различен начин, както би искал. Бащата вдигна стена пред себе си. От добри намерения, както винаги прави нашият Небесен Отец, той ви заповяда да повикате душите на живите, така че преценете сами дали това е жива душа или не. Имате ли право да я назовете? Имаш ли право да я наричаш по друг начин? Адам се замисли. И розата си остана роза. И не попита никого как да бъде роза.

— написано в книгата "Демоны Дома Огня", авторски цитат написан от Александра Груздева

2

Вратите са книгите, които четете. Натрупан опит. Извънземен вид. Друг свят. Никога не ви е хрумвало, че корицата на истинска хартиена книга изглежда като врата. Отваряш го - и се оказваш на различно място: има различни къщи, различни стаи и хора - също различни.

— популярен цитат от книгата "Демоны Дома Огня", цитат казан от Александра Груздева

3

Всеки вижда различни неща във вас. За някои вие сте месията, за други сте велик учител, за трети сте пазач на пръстени, магьосник, поклонник в страната на Изтока, парфюмерист, призрак от кошмар. Самите те ви даряват с това, което е желано, страшно или отвратително за тях.

— намерено в книгата "Демоны Дома Огня", цитат написан от Александра Груздева

4

„Само този, който се осмелява да мечтае, който е отворен за демони като ветровете, който вярва в приказките, който решава да направи това, което е записано в Книгата, получава правото да иска от демона каквото си поиска.“

— добре познат цитат публикуван в книгата "Демоны Дома Огня", авторски цитат от Александра Груздева

5

В крайна сметка демонът е вечен дух, разрушителна и пресъздаваща сила, което означава, че любовта на демона е безсмъртна.

— публикувано на книгата "Демоны Дома Огня", цитат казан от Александра Груздева
Светът в цитати! citatite.com 2015-2023