"Дракони от Вавилон" Цитати от книга

Разгледайте най-известните цитати от книгата „Дракони от Вавилон“. Добре познати фрази, мисли и поговорки, публикувани в в "Дракони от Вавилон". 5+ цитата от "Дракони от Вавилон".

1

Тя продаде миналото и бъдещето си, спомените си, младите и зрели години в замяна на безкрайно настояще и специалния късмет, необходим, за да оцелее без чужда помощ в свят като нашия.

— намерено в книгата "Дракони от Вавилон", казано от Майкъл Суонуик . цитат по темите Живот и Оцеляване

2

Небрежност. Веднъж ми предложиха питие. Харесва ми. И пих още малко. Една ръка е достатъчна, за да държите чашата. И така започнах да пуша, за да не бездейства вторият. След известно време опитах всички възможни напитки с изключение на кръвта, всякакъв вид секс с изключение на посредствения и всякакъв вид престъпления, с изключение на насилствената революция. Всяка стъпка ми беше приятна. Всеки нов житейски опит ме изпълваше с презрение към онези, които нямаха смелостта да го направят.

— популярен цитат от книгата "Дракони от Вавилон", авторски цитат написан от Майкъл Суонуик . цитат по темите Живот , Начин и Избор

3

С всяка изоставена миля той изпитваше нарастваща празнота, нарастващо напрежение, потискащо желание да бъде пренаписан отново; това беше толкова силно, че почти се превърна в молитва. Всяка молитва е опасна. Те или ще бъдат чути, или не. И това е друг въпрос, за кой от изходите ще трябва да съжалявате повече.

— популярен цитат от книгата "Дракони от Вавилон", написана от Майкъл Суонуик . цитат по темите Желания , Отчаяние и Молитви

4

Въпросът не е какво си направил, а кой си. Презираш и нас, и начина, по който живеем. Не можете, не можете да видите поне нещо добро в живота ни, нашата глупост и грешки ще ви заслепят очите. Изпълнени сте с гняв и нетърпение и сте нетърпеливи да направите нещо, но не можете.

— популярен цитат от книгата "Дракони от Вавилон", написана от Майкъл Суонуик . откъс по темите Личност и Хора

5

Може дори да се влюби. В живота и това не се случва.

— написано в книгата "Дракони от Вавилон", цитат написан от Майкъл Суонуик . текст по темите Любов
Светът в цитати! citatite.com 2015-2023