"Смърч" Цитати и мисли

Общо цитати в публикацията
7
Публикувана на
December 23, 2021

ЦИТАТ НА ДЕНЯ

Дори човек да е затворен, дори зазидан, може да се чувства свободен отвътре. Невинаги е нужно да напуснеш затвореното пространство, за да излезеш от него.

— цитат от романа Счупеният човек на Недко Недков

"Смърч" Цитати

- Чудя се дали убиецът има жена? - Между другото също няма жена, приятелка. - Виждате колко агресивен прави мъжа липсата на редовен полов живот.

— издадено в сериала "Смърч", . мъдрост е по темите Секс, Иронично, Убийците, Агресивност

Победата и поражението са въпрос на временни обстоятелства. За да избегнете срама, трябва да изберете различен път – смъртта.

— публикувано на сериала "Смърч", . откъс е по темите Смърт, Мотивиращо, Победа, Поражение

Съвременната съдебна система е неефективна. Тя застава на страната на престъпника, защитавайки го от отмъщение. Тежестта на наказанието е несъразмерно малка спрямо тежестта на престъплението. Ако режат ръцете за кражба и глави за изнасилване, тогава след няколко години нямаше да имаме крадци или изнасилвачи. Игрите на хуманизма само умножават злото. Съгласен ли си с мен? Виждам – не се съгласявайте... Вие мислите – трябва да има съд, адвокати, събиране на доказателства, доказателства, да не дай Боже да не пострада невинен човек. Така? Междувременно системата продължава да се грижи за престъпниците, строи им нови затвори, храни ги, облича ги. Тази имитация на наказание само насърчава престъпниците, убеждавайки ги в пълна безнаказаност. Те са освободени и продължават да ограбват, изнасилват, убиват, и обществото продължава да проявява милост към престъпниците, напълно не я показва към жертвите. Смятате ли, че това е справедливо?

— добре познат цитат публикуван в сериала "Смърч", . цитат е по темите Тъжно, Правосъдие

Цитати от сериала - "Смърч"

Не можете да промените света към по-добро чрез кръв и убийство. Човешкият живот е най-висшата ценност, никой няма право да я отнема.

— написано в сериала "Смърч", . мисъл е по темите Живот, Когнитивни, Убийствата

- И кого хващаш сега? Маниак, разбойник, крадец? На когото? - Убиецът на оперната певица. - Не му хареса гласа й? - Не, той харесваше нейните бижута.

— добре познат цитат публикуван в сериала "Смърч", . откъс е по темите Саркастичен, Убийствата

Майка ми от детството ми барабанеше: „Виж баща си, не бъди като него! Мъжът в къщата трябва да бъде отговорен, той трябва да бъде опора! Трябва, трябва, трябва... Мразя тази дума - "трябва".

— написано в сериала "Смърч", . откъс е по темите Мъже, Брак, Тъжно, Дългове (философия)

Най-запомнящите се откъси от "Смърч"

- Генадий, тази сутрин в присъствието на колеги си позволихте хамски и обидни забележки по мой адрес. Настоявам за официално извинение. - Имаш предвид онзи епизод, когато те помолих да млъкнеш? - Точно. - Моля те прости ми. Никога повече няма да използвам думата „млъкни“. Следващия път, когато се намесите в работата ми, ще ви помоля да „закопчаете ръкавицата“ или „затворете резачката“.

— намерено в сериала "Смърч", . цитат е по темите Саркастичен
Светът в цитати! citatite.com 2015-2022