Джон Лок Цитати

Разгледайте най-известните цитати за Джон Лок. Познати фрази, мисли и поговорки за Джон Лок. 9+ цитата за Джон Лок.

1

Въпреки това, великите социални философи от 18-ти век Джон Лок, Томас Хобс и Жан-Жак Русо са тези, които въвеждат концепцията за социален договор между граждани и правителства рязко в политическото мислене, проправяйки пътя за народната демокрация и конституционния републиканизъм.

— цитат написан от Саймън Мейнваринг

2

Митът, че Джон Лок е бил философът зад Американската република, лесно се опровергава, като се изследва как философията на Лок е управлявала Томас Джеферсън, например.

— написана от Робърт Траут . цитат по темите Заблуда , Моето отражение и Разделяне

3

Съзнателният ум е пространствен аналог на света, а умствените действия са аналози на телесните. Съзнанието оперира само с обективно наблюдавани неща. Или, казано по друг начин с ехото на Джон Лок, няма нищо в съзнанието, което да не е аналог на нещо, което е било първо в поведението.

— написана от Джулиан Джейнс . откъс по темите Известен , Забогатявам , Оздравявай , Да стане известен , Дръжка , Трудно се получава , Трудно за справяне , Много известен и Ранна възраст

4

Подозрителният характер на тези истории може да се види в анекдота, разказан от Джеферсън за Хамилтън, който посещава квартирата му през 1792 г. и пита за три портрета на стената „Те са моето триединство от тримата най-велики мъже, които светът някога е създавал“, отговори Джеферсън: „ Сър Франсис Бейкън, сър Исак Нютон и Джон Лок." Предполага се, че Хамилтън отговори: „Най-великият човек, живял някога, беше Юлий Касар.

— цитат написан от Рон Черноу

5

Какво по-високо имущество имате от собствената си личност? Напълно съм съгласен, между другото, с идеята на Джон Лок, че тялото на човек е буквално най-ценното свойство, което съществува. Бих казал, че наборната служба е най-отвратителното нарушение на собствеността, което човек може да си представи.

— авторски цитат написан от Мъри Букчин

6

Няма право на работа или заплата, но има право да се местиш от една страна в друга в търсене на по-добър живот. Това е гледната точка на Томас Джеферсън, Джон Лок и други големи поддръжници на традицията на естествените права в Америка.

— цитат написан от Алекс Табарок . афоризъм по темите Ограничения и Истинско знание

7

Митът, че основаването на Американската република се основава на философията на Джон Лок, можеше да бъде поддържан само, тъй като историята на влиянието на Лайбниц беше потисната.

— авторска мисъл от Робърт Траут . текст по темите Жизненоважни

8

Нито езичникът, нито махамеданинът, нито евреинът трябва да бъдат изключени от гражданските права на Британската общност поради своята религия. -цитира аргумента на Джон Лок.

— цитат написан от Томас Джеферсън

9

Джон Лок измисли здравия разум и оттогава само англичаните го имат!

— цитат казан от Бертран Ръсел
Светът в цитати! citatite.com 2015-2022