Родина Цитати

Разгледайте най-известните цитати за Родина. Познати фрази, мисли и поговорки за Родина. 40+ цитата за Родина.

1

Любовта към родината е едно от най-силните и вдъхновяващи чувства. То се прояви в пълна степен в братската подкрепа на народа на Крим и Севастопол, когато решително решиха да се завърнат у дома, това събитие ще остане завинаги много важна епоха във вътрешната история.

— авторски цитат написан от Владимир Путин

2

[Национализмът е] съвкупност от вярвания, преподавани на всяко поколение, в които Родината или Отечеството са обект на почит и се превръщат в горяща кауза, заради която човек става готов да убива децата на други Родини или Отечество.

— казано от Хауърд Зин

3

Докато обичахме Южна Австралия, усетихме, че сме в едно разширяващо се общество, все още чувстваме връзката с родината, но нетърпеливи да развием съвършено общество в страната, в която сме осиновили.

— авторски цитат написан от Катрин Хелън Спенс . афоризъм по темите Красиво , Разработено и Прости неща

4

Просто да отидеш в Африка е невероятно; всичко се връща в родината. До голяма степен всичко е започнало.

— авторски цитат написан от Amar'e Stoudemire . мисъл по темите Категоризиране и Връзка

5

Перфидността и бруталната сила осуетиха възможностите за оживяване на арбитражното решение на президента Уилсън. Независимо от това, значението му не е за подценяване: чрез това решение стремежът на арменския народ към изгубената Родина придоби жизнена и законова сила.

— авторска мисъл от Серж Саргсян . мъдрост по темите Свобода

6

Когато заобичахме Южна Австралия, усетихме, че сме в едно разширяващо се общество, все още чувствайки връзката с родината, но нетърпеливи да развием съвършено общество в страната, в която сме осиновили.

— написана от Катрин Хелън Спенс

7

Китайското правителство ще се поддаде на натиска на своя народ: то ще бъде принудено да дава заповеди да се бие – да защитава родината си!

— казано от Андре Вълчек

8

Някои чернокожи хора искат да се докоснат до африканските си корени. Но тогава имаш някои черни хора, на които просто не им пука. Казваш им: „Ей, току-що се върнах от родината“. „Те казват: „Къде отиде – Детройт? Гледахте ли Изкушенията?“

— авторска мисъл от Уанда Сайкс

9

Сънародниците на Хонконг със сигурност ще покажат голяма любов към родината и към Хонконг и ще приемат за своя изключителна чест да поддържат дългосрочен просперитет и стабилност в Хонконг и да защитават основните интереси на страната,

— цитат написан от Дзян Дзъмин

10

Индия е моята родина.

— авторски текст на MF Хусейн

11

Продължавам да се връщам, сякаш търся нещо, което съм загубил. Обратно към родината, сестрината, отечеството. Обратно към фара, гърдите, миризмата и вкуса на ветреца и пеенето на дъжда.

— казано от Хедър Нова

12

Дори да ми се наложи хиляди пъти да се изправя пред смъртта в името на Родината си, няма да съжалявам. О, Господи! Дай ми сто раждания в Индия. Но дай ми и това, че всеки път да оставя живота си в служба на Родината.

— написана от Рам Прасад Бисмил

13

Всеки ден чуваме военна подпалка, всеки ден чуваме заплахи и опити да ни уплашат... Ние не искаме война и никога не сме искали, но по това време [т.е. по време на войната в Нагорни Карабах] трябваше да защитаваме Родината си. Ако отново дойде времето, този път ударът ни ще бъде окончателен и смъртоносен.

— цитат написан от Серж Саргсян

14

Индия беше родината на нашата раса, а санскритът майката на европейските езици: тя беше майката на нашата философия; майка, чрез арабите, на голяма част от нашата математика; майка, чрез Буда, на идеалите, въплътени в християнството; майка, чрез селската общност, на самоуправление и демокрация. Майката Индия в много отношения е майката на всички нас.

— цитат казан от Уил Дюрант

15

Тибет е красив и богато надарен регион на нашата велика родина.

— казано от Джинато Ху

16

Опитвам се да убедя семейството си да прекарва повече време в Китай. Не е забавно да си в изгнание. Дори не мога да разбера основните 26 букви, камо ли да оперирам, на английски. Често чувствам, че въпреки че съм намерил небето на свободата над главата си, съм загубил почвата, на която стоя. Трябва да се върна в родината си, където мога да намеря вдъхновение.

— цитат написан от Ма Джиан

17

Ние сме за мир, но приемаме предизвикателството на врага. Ще защитим родината си.

— казано от Петро Порошенко

18

С превземането на малко известната по-рано Височина 102.0 - Мамаевия хълм - Червената армия си пробива път към фашисткото леговище - Берлин. С гордост можем да кажем, че победата ни в Сталинград коренно промени цялата ситуация през Втората световна война. И тази победа означаваше, че нашата Родина е издържала едно от най-трудните изпитания в своята история.

— написана от Александър Василевски

20

Първият ми ден в Чикаго, 4 септември 1983 г. Слязох в този град и просто вървя по улицата, беше като корени, като родината. Знаех, че принадлежа тук.

— цитат написан от Опра Уинфри

21

Не чета книги на хора, които са предали Родината.

— написана от Владимир Путин

22

Индия беше родината на нашата раса, а самскрит майката на европейските езици... Майката Индия в много отношения е майката на всички нас.

— цитат написан от Уил Дюрант . мисъл по темите Doth , Приляга и Помолил се

23

Напуснах я за място, на което никога няма да принадлежа, но винаги ще остана под нейната магия, завинаги, дете на моята родина.

— цитат написан от BG Bowers . откъс по темите Интелектуално любопитство и Необходимостта е майката на изобретението

24

Путин отстоява противоположността на универсалната идеология; той се превърна в архи-националист от типа преди Студената война, отправяйки мистични призиви към родината и религията.

— казано от Джордж Пакър

25

Продължавам да се връщам, сякаш търся нещо, което съм изгубил назад към родината, сестрината, отечеството, задна към фара, гърдите, миризмата и вкуса на бриз, и пеенето на дъжда.

— написана от Хедър Нова

26

Много обичах родината си, преди да отида в Америка и Англия. След завръщането ми всяка частица прах от тази земя ми се струва свещена.

— казано от Свами Вивекананда

27

Благодарен съм на родината и на хората. За мен е чест да летя в космоса от името на стотици милиони китайски гражданки.

— цитат написан от Лиу Янг

28

Благодарен съм на родината и на хората. Чувствам се чест да летя в космоса от името на стотици милиони китайски гражданки,

— цитат казан от Лиу Янг

29

Създадох оръжие за защита на границите на моята родина. Не съм виновен, че се използва там, където не трябва. За това са по-виновни политиците.

— авторска мисъл от Михаил Калашников

30

За да защити честта на родината си, тя е предала доверието на майка си.

— авторски цитат от Дебаджани Моханти

31

Като жена пилот, свещената розова градина в сърцето ми е синьото небе на родината.

— авторски цитат написан от Лиу Янг

32

Имайте чувство на гордост за родината си. Както майка ви е родила, така и земята ви е родила.

— авторски текст на Сатя Сай Баба

33

Благодаря ви за доверието, което ми оказаха родината и хората, че ми дадохте този шанс да представям милионите китайски жени, отивайки в космоса.

— цитат казан от Лиу Янг

34

Има нещо общо с всеки гражданин на Русия, любовта към родината ни.

— авторски цитат написан от Владимир Путин

35

Кръвта на моята родина напоява вълшебно растение, което лекува всички болести. Това растение е изкуство и понякога изкуството се нуждае от корупция като вид тор

— цитат казан от Алфред дьо Мюсе

36

Никога не изоставяйте родината си.

— цитат казан от Lailah Gifty акита

37

Ще се борим до последно, за да освободим Родината си.

— авторски цитат от Зиаур Рахман

38

Ако все пак кръвта ви не бушува, то във вените ви тече вода. Защото какъв е блясъкът на младостта, ако не е в услуга на родината.

— казано от Чандра Шекхар Азад

39

Любовта и страстта към Родината са естествени. Служенето по отношение на родната земя е необходимо

— авторски цитат от Венкат Ганди

40

Направих го, за да защитя родината.

— казано от Михаил Калашников
Светът в цитати! citatite.com 2015-2022